O mare de credincioși l-a întâmpinat pe Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Î.P. Părinte Teofan astăzi , 3 septembrie, în fața Bisericii “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, unde a avut loc slujba religioasă de resfințire a lăcașului, după lucrările de reabilitare ce au avut loc.

Credincioșii au stat la coadă, așteptându-și răbdători rândul pentru a se închina și a participa la ceremonialul religios și, nu în ultimul rând, pentru a asculta pilda rostită de Î.P. Părinte Teofan, pe scena amenajată în spatele clădirii bisericii.

“Construită în anul 1801 de către polcovnicul Aftanasie Gheorghiu şi familia sa, Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Piatra Neamţ va fi resfinţită astăzi, 3 septembrie, de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Lăcaşul de cult din Piatra Neamţ s-a bucurat în ultimii ani (2014-2023) de ample lucrări de renovare: subzidire, s-a mărit pridvorul și cafasul, s-a refăcut turnul clopotniță, fiind înălțat cu 7 m, s-a refăcut acoperișul cu tablă de cupru şi s-au achiziționt două clopote (193 și 143 kg). Totodată, la interior, catapetesma veche a fost înlocuită cu una nouă, iar lăcaşul de cult a fost repictat (2019-2021) pe o suprafaţă de aproximativ 1.150 mp. Lucrările au fost coordonate în ultimii ani de preotul paroh Gheorghe Ailioaei şi de preotul coslujitor Ion Papuc”, precizează site-ul oficial doxologie.ro.

După slujba de Liturghie, în cadrul căreia răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic Evanghelismos dirijat de Ciprian Ceai, a avut loc și slujba de sfințire a casei sociale, clădire ce cuprinde un subsol, parter, unde se află o sală de prăznuire și o bucătărie, iar la etaj se află o sală de ședințe, arhiva și o bibliotecă, și mansardă, unde au fost amenajate două apartamente.

Angela Croitoru

Articolul precedentCSM Ceahlăul Piatra Neamț câștigă în deplasare la Tunari și revine pe loc de play-off
Articolul următorÎn căutarea fratelui plecat la muncă în Italia
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.