ACTUALIZARE 14.25: ISU Neamț anunță că trei persoane au fost transportate la spital. Este vorba despre o femeie care a suferit atac de panică, despre un tânăr care are arsuri foarte grave, pe 60% din suprafața corpului și care va fi transferat cel mai probabil la Iași, precum și despre femeia coborâtă cu autoscara, care are arsuri minore, pe 5-10% din suprafața corpului.

Pe de altă parte, la dispeceratul IPJ Neamț s-a raportat de la fața locului că un tânăr de 28 de ani și-a pierdut viața în explozie. Decesul lui nu s-a confirmat până la ora 15, pentru că nu s-a putut intra în apartamentul lui, dar vecinii spun că era acasă în momentul producerii exploziei. La 15.15, s-a dovedit că vecinii au exagerat din cauza emoțiilor. Tânărul nu era acasă. Deci e viu.

Locatarii care erau acasă la ora producerii deflagrației au coborât singuri din imobil. Pompierii susțin că sunt afectate apartamentele de la etajele II, III, IV, precum și acoperișul întregii scări.

ȘTIRE INIȚIALĂ: În urmă cu puțin timp, a fost anunțată o explozie, pe strada Dimitrie Leonida, șoseaua de centură a municipiului Piatra Neamț.

ISU Neamț susține că a trimis toate forțele la fața locului. De asemenea, au plecat la intervenție echipaje de la Serviciul de Ambulanță, mai ales că, pare-se, incidentul a avut loc la distanță mică de sediul SAJ Neamț.

Explozia a avut loc la etajul III al unui bloc, din cauza unei centrale termice. Flăcările s-au extins și la etajul superior, și la acoperiș, la ora 14 deja întreg acoperișul blocului arzând cu flacără deschisă. O femeie e în balconul de la etajul IV și stă cu un prosop la nas, pentru că nu poate respira.

ACTUALIZARE ORA 14.05: Femeia a fost coborâtă cu autoscara.

Articolul precedentS-a animat Arestul Poliției Neamț: 5 „cazați” în aceeași zi
Articolul următorPrimele măsuri anunțate în cazul locatarilor afectați de explozie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

 1. Nenorocirile de acest fel ne reamintesc în ce țară trăim:
  străzi supra-aglomerate, trafic bară la bară, parcări pline de mașini = acces al pompierilor aproape blocat.
  rețea de hidranți cu multe semne de întrebare = intervenție de secol XIX

  Urmează:
  spitalizare în condiții ??? pentru victime
  reparații, reabilitări ??? pentru cei afectați

  și-apoi, uitarea.

  Poate că autoritățile mai fac o ”scanare” a orașului ca să vadă cum se poate interveni în caz că tragedia s-ar putea repeta.

 2. Ana, in sec XIX abia la jumatatea sa , s-au înființat pompierii.Masinile performante aproape noi, au ajuns în 5 minute de la anunțare, au fost salvate 3 persoane și împiedicat focul să se extindă la celelalte scări. Vorbești numai tâmpenii.Femeia de la etajul 4 cum a fost salvată?Exact cu o autoscară care pt surprinderea ta ,nu exista in secolul XIX.Stai jos, ai nota 4 azi!

Comments are closed.