FOTO-VIDEO Bofu – raiul braconierilor, captură de 500 de metri de plasă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Conform informațiilor oficiale obținute de la Poliția Neamț, din două puncte din zona Bofu au fost ridicate 8 plase de pescuit monofilament, în care erau 20 de kilograme de pește. S-au întocmit două dosare penale pentru braconaj și se fac cercetări pentru identificarea persoanelor care au montat plasele. Peștii au fost redați mediului natural.

Știre inițială: În noaptea de 11 spre 12 septembrie, polițiștii de la combaterea delictelor silvice, împreună cu personalul filialei Neamț a Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării, au găsit plase în lungime de aproape 500 de metri, în zona Bofu, din comuna Ceahlău.

În plase erau pești din cam toate speciile care trăiesc în lac, începând cu șalău și continuând cu scobar, roșioară sau oblete.

De obicei, însă, prejudiciul fiind mic, dosarele penale întocmite braconierilor nu prea au efect asupra acestora. Zona Bofu din Ceahlău este cunoscută ca una în care braconajul piscicol este deja o tradiție locală.

Publicată de ANCBP Filiala Piatra Neamt pe Joi, 12 septembrie 2019

 

Articolul precedent”PNL se implică activ în găsirea de soluții și alocarea de fonduri pentru Spitalul Bicaz”
Articolul următorAJF Neamţ: Sancţiuni pentru Oniceni, Horia şi Borca (juniori)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.