0:00

Apa de la izvorul care duce spre Mânăstirea Neamț este potabilă, ne-a informat Vasile Coșofreț, viceprimarul comunei Vânători-Neamț.

În urma unor analize realizate de către Direcția de Sănătate Publică, s-a constatat că apa este potabilă și nu prezintă niciun pericol asupra sănătății publice. (Vezi foto)

Foto. Vești bune: apa izvorului de lângă Mânăstirea Neamț este potabilă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Reamintim că sursa de apă a izvorului a fost oprită timp de 2 ani, în urma deciziei conducerii primăriei, ca urmare a contaminării apei cu nitrați și E. coli, provenită de la platforma de gunoi a zimbrilor din rezervația naturală a Parcului Vânători-Neamț. Contaminarea apei izvorului a fost depistată tot în urma unor analize realizate de către DSP, la solicitarea administrației locale.

Foto. Vești bune: apa izvorului de lângă Mânăstirea Neamț este potabilă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ne bucurăm să dăm această veste cetățenilor și turiștilor, mai ales în această perioadă când în comuna noastră vor veni credincioșii și turiștii ce vor vizita mănăstirile din zonă. Izvorul nostru de apă este și un popas pentru ei, putând lua o gustare la foișorul de lângă troița unde se află izvorul de apă Pripor. Sărbători cu sănătate la toată lumea!„, ne-a precizat viceprimarul Vasile Coșofreț.

C.T.S.

Articolul precedentDouă persoane rănite într-o coliziune pe bulevardul General Nicolae Dăscălescu din Piatra Neamț
Articolul următorPreot Cristian Constantin Andron – Biserica „Sfânta Treime”, sat Mănăstirea Neamț, comuna Vânători-Neamț: Postul Învierii – antrenament pentru suflet
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.