0:00

La trei săptămâni de la începerea lucrărilor de reparații și igienizare, UPU Piatra-Neamț este la un pas de a-și relua activitatea în tot spațiul. Pe perioada șantierului din jumătate din spațiul secției – triajul, sala de așteptare, cabinete și holurile până la lift, partea medicală s-a restrâns spre RMN și fosta OG. Spațiul mic disponibil la exterior și la interior a făcut ca în acest timp zona să se aglomereze cu ambulanțe și pacienți.

Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a verificat astăzi stadiul lucrărilor de la UPU și a transmis că în două zile șantierul se va închide. Asta înseamnă că de joi pacienții nu vor mai avea de așteptat prea mult până vor fi preluați, iar personalul medical are condiții optime. Aceste lucrări erau necesare, secția n-a mai fost nici măcar văruită în ultimii ani, în baza proiectului de extindere, la care s-a renunțat între timp ( detalii aici ). Teoretic, și restul spațiului ar urma să fie reparat și igienizat, dar deocamdată nu se știe când. Actuala lucrare a fost finanțată cu 410.000 lei de Consiliul Județean Neamț.

Imagini și detalii despre reluarea activității în UPU puteți afla pe mesagerulneamt.ro .

C.I.

Articolul precedentAccident spectaculos: mașina a ajuns în curte, iar ocupanții pe carosabil
Articolul următorComisar nemțean condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru că a luat mită un ceas inteligent