0:00

Un autocar cu ucraineni care venea dinspre Bulgaria și se îndrepta către Ucraina a intrat azi noapte 9 iulie, în jurul orei 2, în coliziune cu un TIR, înmatriculat tot în Ucraina. În autocar erau 76 de persoane, dintre care jumătate erau copii, turiști care se întorceau din concediu.

Accidentul a avut loc pe Drumul European E85 în comuna Dumbrava din județul Bacău.

„Autocarul staționa pe marginea șoselei, având o defecțiune la motor, iar autotrenul a intrat în partea din spate a acestuia. Au rezultat două victime, cu răni ușoare. Ambii șoferi au fost testați etiloscopic, rezultatul fiind zero și li s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei. Din punctul nostru de vedere este o vătămare corporală din culpă, pentru care a fost întocmit dosar penal”, a precizat inspector principal Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

La fața locului au ajuns importante forțe de intervenție: o autospecială de stingere, una pentru descarcerare, o autospecială de transport pentru victime multiple, o ambulanță SMURD și patru ambulanțe SAJ. Dar, din fericire, doar un adult și un minor, cu răni minore, au fost transportați la spital pentru o evaluare medicală mai complexă.

„În autocar se aflau 76 de pasageri, dintre care 29 de minori și 18 adulți au fost preluați de un alt autocar și se îndreaptă spre Siret. Restul pasagerilor vor fi preluați de un microbuz de la ISU Bacău și un microbuz ISU Neamț. Acestea îi vor transporta până la Siret”, a precizat Ema Tereș, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Angela Croitoru

Articolul precedentBătaia pe parcări la Piatra-Neamț – efectele deciziei Tribunalului Neamț
Articolul următorBărbat din Zănești dispărut