0:00

Marți, 15 august, sute de credincioși au participat la slujba religioasă de la biserica din comuna Vânători-Neamț, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

După oficierea Sfintei Liturghii, preotul paroh, Gheorghe Onofrei a transmis și un mesaj tuturor credincioșilor prezenți: „Această zi este una din sărbătorile cele mai importante dedicate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. O sărbătoare închinată Maicii Domnului. Maica Domnului este cea dintâi dintre sfinți. Sfânta Fecioară Maria nu nu mântuiește, ci ne miluiește. Preasfântă Născătoare de Dumnezeu miluiește-ne pe noi! Maica Domnului ne poartă rugăciunile noastre către Domnul nostru Isus Hristos. Sărbătoarea Maicii Domnului este o sărbătoare tristă, dar și veselă, care ne dă speranță și bucurie. Să dea Dumnezeu vremuri cu pace și înțelepciune credincioșilor”.

La final, preotul Gherghe Onofrei a ținut o slujbă de pomenire a morților, după care a mers în prăznicarul din curtea bisericii, pentru a binecuvânta colivele și pomenile pentru morți. Apoi, zeci de enoriași din parohie l-au așteptat pe preotul paroh să ajungă la mormântul fiecărei familii pentru pomenire. (C.T. STURZU)

Articolul precedent750 de polițiști în stradă, majoritatea în zona Bicaz
Articolul următor„Luni, 15 august”, serbat prin muncă de ISU Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.