Precipitaţiile abundente din ultima săptămână au condus la creşterea nivelului apei în torenţii de pe versanţii muntelui Ceahlău, în special în zona Cascadei Duruitoarea, provocând distrugeri şi eroziuni. Din acest motiv, Salvamont Neamţ a decis, astăzi, 23 iulie, închiderea a două trasee, devenite impracticabile: Durău – Piciorul lui Bucur – Rupturi – Cascada Duruitoarea (drumul lui Iosav), marcaj cruce albastră şi Sectorul Cascada Duruitoarea – Poliţa cu Ariniş – Piciorul Şchiop – Cabana Dochia, marcaj cruce roşie.

„Zona cea mai afectată este cea a Cascadei Duruitoarea şi Bazinului Pârâului Martin. Având în vedere gradul mare de risc al parcurgerii traselor din acestă zonă, se închid temporar până la remedierea situaţiei. Celelalte trasee din masiv rămân deschise fiind practicabile“, precizează Salvamont Neamţ.

Timpii de intervenţie pentru evacuarea victimelor accidentelor montane vor creşte de trei ori, din cauza faptului că drumurile forestiere au fost distruse de torenţi şi nu mai pot fi folosite: „timpii de răspuns în cazul intervenţiilor va fi de aproximativ trei ori mai mare, în cazul în care vremea nefavorabilă nu va face posibilă intervenţia aero“.

A. C.

Articolul precedentVideo. Foto. Femeie găsită moartă în apartament
Articolul următorElevii pot primi banii de navetă în avans, din septembrie 2021
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.