sursa foto: dcnews.ro

Noua metodologie de decontare a navetei elevilor prevede ca la începutul școlii, în luna septembrie 2021, școlile să acorde în avans banii pentru transport. Pentru aceasta, conducerile unităților de învățământ și inspectoratele școlare trebuie să solicite în luna august banii de la ministerul Educației. „Pentru luna septembrie, respectiv începutul anului școlar, sumele se acordă în avans în primele 3 zile lucrătoare de la începerea cursurilor școlare. Pentru asigurarea sumelor necesare acordării avansurilor prevăzute la alin. (1), unitățile de învățământ preuniversitar de stat și inspectoratele școlare vor face solicitările necesare în cursul lunii august, potrivit prevederilor art. 4”, prevede art. 8 din metodologie. Termenul până la care școlile trebuie să solicite banii este data de 20 a lunii, iar solicitarea trebuie trimisă de la inspectoratul școlar la minister până în data de 25 a lunii pentru luna următoare. Ministerul Educației efectuează deschiderile de credite bugetare, iar școlile și inspectoratele școlare trebuie să țină cont și de sumele disponibile sau restante existente la acel moment. Elevii pot solicita și în cursul anului școlar, printr-o cerere scrisă adresată școlii, să primească banii de navetă în avans pentru luna următoare.

Metodologia publicată în Monitorul oficial din 20 iulie 2021 stabilește și limitele maxime de decontare la naveta elevilor, începând de la 30 lei pe lună pentru distanțe de până la 3 km și de maxim 171 lei pe lună pentru distanțe de până la 50 km.

Decontarea se face în baza documentelor emise de transportatori și prezentate de elevi, până la data de 15 a lunii pentru luna precedentă. Noua metodologie poate fi studiată aici .

C.I.

Articolul precedentFoto. Salvamont închide două trasee în Parcul Naţional Ceahlău
Articolul următorMuniţie din al doilea război mondial descoperită într-o şedinţă de pregătire