0:00

Șoferii aflați în trafic astăzi, 5 aprilie, între 9,20 și 9,50, au putut vedea caravana cu 3 jandarmi călare pe niște cai superbi de la Baza Hipică (”jandarmul” din mijloc era, bineînțeles, Costache Lupu), un ATV și mașinile de intervenție, parcurgând traseul din centrul orașului și urcând spre Curtea Domnească. Deși nu părea prea prietenoasă, vremea a ținut, totuși, cu jandarmii, așa că, pe platou, s-au adunat sute de copii, care apăreau din toate direcțiile, conduși de învățătoarele lor.

Cei mici au urmărit cu atenție atât demostrațiile de arte marțiale, cât și cele de acordare a primului ajutor și de resuscitare, ultimele făcute (cu explicațiile necesare) de cei de la Crucea Roșie.

Partea cea mai ”răsunătoare” a fost exercițiul care presupunea lupta dintre jandarmi și niște răufăcători, care au apărut pe platou cu două mașini neînmatriculate. Se trăgea din toate părțile, în turn erau doi lunetiști, sprijinul a apărut de undeva din pasaj, în partea dinspre primărie a fost luat un ostatic, iar copiii nu mai știau încotro să se uite ca să nu scape nimic.

După ce trupele speciale s-au retras, copiii au avut cale liberă spre atelierele unde erau expuse armele, spre mașinile de intervenție, dar și spre jandarmul-machetă, unde și-au făcut, cu toții, poze.

Printre spectatori se afla și colonelul Sorin Gherman, fostul șef al Jandarmeriei Neamț, cu nelipsita lui prietenă Jojo, o cățelușa care a trecut de 14 ani: ”Am adus-o să prindă teroriștii, în cazul în care ar fi eșuat exercițiul”. (C.M.)

GALERIE FOTO

Articolul precedentATENŢIE 112 Opel-uri cu probleme la airbag rechemate în service!
Articolul următorProfesorii s-ar putea pensiona mai devreme
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.