0:00

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a deschis, astăzi, 20 iunie, un nou punct de lucru în oraşul Roznov. Ca arie de activitate, va deservi orașul Roznov şi comunele limitrofe: Săvineşti, Piatra Şoimului, Borleşti, Cândeşti, Rediu, Tazlău, Zăneşti, Podoleni, Costişa, Mărgineni şi Dochia.

Începând cu data de 20 iunie 2022, ora 08.00 a fost operaționalizat punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava al Județului Neamț, amplasat în orașul Roznov pe strada Nicolae Roznovanu, nr. 270 într-o clădire amplasată în incinta Căminului pentru persoane vârstnice.

Peste 68.000 de persoane, un oraș și 11 comune vor fi deservite de pompierii din acest punct de lucru, în care vor fi dislocate o autospecială de stingere cu apă și spumă dotată cu modul de descarcerare și modul medical precum și de o ambulanță SMURD tip B2„, a precizat colonel Mihai Ciprian Mitrea, inspector şef al ISU Neamţ.

În ultimii patru ani, în localităţile din această zonă paramedicii SMURD au avut 5.372 de misiuni, iar pompierii pietreni au intervenit pentru stingerea a 275 de incendii.

Conducerea inspectoratului apreciază că timpul de intervenţie în această zonă va fi scurtat cu cel puţin 10 minute. De multe ori cele 10 minute înseamnă vieți omenești și bunuri salvate.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. Doi răniţi după un accident în apropiere de Secuieni
Articolul următorRecital „Mântuitoarea rugăciune” la Biblioteca Judeţeană G.T. Kirileanu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.