Un pui de urs rătăcit, care căuta probabil ceva de mâncare, s-a prins, aseară, 21 aprilie, în gardul de sârmă al unui localnic din satul Mădei, comuna Borca. Incidentul a avut loc în jurul orei 22,00, iar proprietatea omului se află în imediata apropiere a pădurii.

Potrivit primarului Petrică Ruscanu era un „pui mic de 40-50 de kg și ager. S-a prins în sârme, probabil cu vreo două ore înainte de a-l auzi oamenii și a săpat acolo încercând să scape. A stricat cam doi metri din gard, nu mare lucru. L-a tranchilizat medicul veterinar și după aceea l-am eliberat în pădure”.

Acesta este primul incident în care este implicat un urs din comuna Borca. Aici urșii ajung destul de rar, după cum spune edilul comunității.

La fața locului au ajuns trei dintre membrii echipajului de intervenție pentru astfel de situații de urgență, primarul Petrică Ruscanu, medicul veterinar și un jandarm. Șeful Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență  nu a mai ajuns la fața locului, situația fiind gestionată de cei prezenți.

Angela Croitoru

Foto: Prefectura Neamț

Articolul precedentSchimbare la vârful IȘJ Neamț: Florentina Moise numită în locul lui Mihai Obreja
Articolul următorTânăr beat lovit de mașină în Zănești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.