Prima zi în care Ştrandul Municipal din Piatra-Neamţ s-a deschis publicului, joi, 15 iunie, , nu a fost prea animată. La spaţiile de joacă câţiva copii cu părinţii şi un bunic, iar în zona terenurilor de sport cinci adolescenţi.

Muzica ambientală de la radio suna discret în boxele de pe alei, două pensionare pe o bancă discutau ultimele noutăţi din bloc. La bazinul mare, doi tineri salvamari îşi aşteaptă musafirii care întârzie să apară.

Andrei Diaconu are, la numai 23 de ani, un palmares impresionant, 49 de medalii la diferite campionate de înot. A fost campion naţional la 50 de metri liber, în 2013 şi, de şase ani, este salvamar în ştrand.

FOTO. Prima zi de sezon oficial la ștrandul din Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Nu prea avem intervenţii, oamenii sunt, în general, precauţi. Atâta doar că, din când în când, mai intră îmbrăcaţi şi încălţaţi în bazin şi atunci sunt nevoit să intervin şi să le atrag atenţia că în apă nu au voie decât cu echipamentul de înot. Eu sunt cel care anul trecut, la sfârşitul lunii iulie, împreună cu un alt coleg, care nu mai lucrează acum, Adi Popa, l-am scos din apă pe bărbatul care avea două stenturi pe cord şi nu avea ce căuta în bazin. Nu avea voie să facă efort. L-am resuscitat o bună bucată de timp, dar, în final, cadrele medicale care au ajuns aici au declarat decesul. Am făcut totul ca la carte, ne-au şi felicitat cei care l-au preluat de la noi, dar a fost prea târziu…”, povesteşte Andrei încă impresionat de acea întâmplare nefericită.

Terenurile de sport amenajate pentru tenis, fotbal, volei şi baschet încă nu tentează pe nimeni. Doar lângă terenul de fotbal câţiva băieţi, la bustul gol, îşi testează rezistenţa făcând tracţiuni la bară.

În miniparcul de aventură râsete şi chiote, două adolescente folosesc tiroliana destinată celor mici. Pe alee, alături, câţiva tineri ascultă muzică la telefon şi comentează zgomotos ceva legat de bacalaureatul pe care l-au dat anul trecut.

Curăţenie şi câţiva trandafiri albi înfloriţi, cam puţine standuri cu răcoritoare şi îngheţată, doar două sunt deschise acum, probabil ceilalţi vor deschide în perioada următoare.

Ştrandul este, deocamdată, în aşteptare…

Angela Croitoru

Articolul precedentComunicat de presă. USR Neamț cere noului Guvern tăierea pensiilor speciale
Articolul următorAvertizare RO-ALERT: urs văzut la Straja, comuna Tarcău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.