USR Neamț a reamintit astăzi Guvernului despre necesitatea de a elimina pensiile speciale. Reprezentanți ai USR Neamț au protestat în fața Prefecturii Neamț, instituție care reprezintă legătura directă a Guvernului în teritoriu. Acțiunea reprezintă încă o modalitate a USR de a atrage atenția asupra unei priorități a românilor, care a fost constant ignorată de guvernarea PNL-PSD.

Comunicat de presă. USR Neamț cere noului Guvern tăierea pensiilor speciale, ZCH NEWS - sursa ta de informații        “Această acțiune are rolul de a trage un semnal de alarmă. Până acum doar ni s-a promis că vor fi tăiate pensiile speciale, dar nu s-a întâmplat nimic. Marcel Ciolacu nu trebuie să facă altceva decât să le spună social-democraților să voteze proiectul depus de USR acum mai bine de un an. Așa poate să arate că își dorește cu adevărat reformă, nu aruncă vorbe-n vânt, ca până acum” , a declarat Florin Zaharia, vicepreședinte USR Neamț.

Tăierea pensiilor speciale reprezintă una dintre bornele PNRR, așadar vorbim inclusiv despre riscul de a pierde bani europeni. În plus, acordarea pensiei pe bază de contributivitate este un lucru echitabil, nu împarte societatea între <speciali>și restul. Noul premier care va fi învestit astăzi trebuie să știe că vom continua să susținem acest proiect și că vom sancționa orice derapaj”, a afirmat Manuel Iacob, președintele USR Piatra-Neamț.

USR a depus proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale pe 6 mai 2022, după ce parlamentarii și-au recăpătat privilegiile imorale cu ajutorul judecătorilor Curții Constituționale, ei înșiși beneficiari de pensii speciale. Printr-un abuz fără precedent, PSD și PNL refuză de peste 13 luni introducerea proiectului în circuit parlamentar. În mod ipocrit, PSD a depus un proiect copy-paste, pe 6 iunie 2023, la 13 luni distanță de proiectul USR, din dorința de a tergiversa și mai mult desființarea pensiilor speciale.

USR Neamț

 

 

 

Articolul precedentCod galben de furtuni şi grindină în Bacău, Neamţ şi Suceava
Articolul următorFOTO. Prima zi de sezon oficial la ștrandul din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Îmi este scârbă de neomarxiștii de la USR! Mi-au înșelat așteptările! I-am votat crezând că vor face ceva în țara asta. Drulă, ministrul transporturilor realizator a 0 km de autostradă, Voiculescu ministru al sănătății, nimic, Năsui, ministrul economiei a stat toată ziua pe facebook și publica salariile directorilor din companiile de stat (dar nu a luat nicio măsură), bețivanul de Ghinea a făcut după trei încercări un PNRR cu care a făcut mai mult rău țării, în special pensionarilor. Ce înțelegeți prin tăierea pensiilor speciale? Să le tăiați de tot? Nu se poate așa ceva! Acei oameni tot vor avea o pensie. Termenul corect este reducerea pensiilor speciale. Dar la cât de proști sunteți… Magistraților nu le veți putea tăia nici o pensie. Degeaba vă dictează Sörös! Faceți jocurile unor organisme străine. Să vă fie rușine! Sper ca la următoarele alegeri să aveți sub 5%! Voi nu sunteți români! Voi sunteți dușmani ai poporului român. Voi reprezentați LGBT! Nu avem nevoie de voi! Sper ca Dumnezeu să vă oprească!

Comments are closed.