Pentru că anul acesta Ziua Pompierilor coincide cu prima zi de școală, pompierii militari de la ISU Botoșani au găsit cea mai bună modalitate de a sărbători.

„La 173 de ani de existență, tot atâția copii din județ, care provin din familii cu posibilități financiare reduse, au primit ghiozdane și rechizite, de la pompierii botoșăneni. I-au vizitat în localitățile Balta Roșie, Ripiceni, Răuseni, Albești, Mihălășeni, Unțeni, Nicșeni, Săveni, Sârbi, Coțușca, Dorohoi și Dersca. Pe lângă emoția întâlnirii cu eroii lor, copiii, mulți dintre ei însoțiți de părinți, s-au arătat bucuroși de începerea școlii, dar și de faptul că vor avea ghiozdane noi și tot ceea ce le trebuie pe timpul orelor de curs, astfel încât să poată învăța în liniște. În acest mod, la rezultatele muncii salvatorilor botoșăneni, care au ca deviză „curaj și devotament”,  s-a adăugat și certitudinea că toți acești copii vor continua să meargă la școală, dincolo de lipsurile cu care se confruntă”, a precizat locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt ISU Botoșani.

Ziua de 13 septembrie marchează momentul în care 166 de pompieri au înfruntat într-o bătălie sângeroasă și inegală, pe Dealul Spirii, trupele otomane. Cu dragoste față de ţară, compania de pompieri, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turcești, punând mai presus de propria viață, idealurile și libertatea.

Angela Croitoru

Articolul precedentIncendiu la acoperișul unei case în Secuieni
Articolul următorL1 FC Botoşani a învins campioana
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.