0:00

Actualizare: Biroul Comunicare al Primăriei Piatra Neamț a dat un comunicat în care oferă mai multe detalii despre această situație și punctează măsurile luate pentru ca accidente de acest gen să nu se repete:

În această dimineață doi stâlpi de iluminat public de pe Strada Eroilor din Piatra-Neamț au cedat, căzând pe carosabil și peste două autoturisme. Din fericire nu au existat victime, fiind înregistrate doar pagube materiale. Reprezentanți de la serviciile specializate din Primărie au fost prezenți în scurt timp la fața locului pentru a evalua situația în teren. Menționăm faptul că cei doi stâlpi se află în proprietatea Delgaz Grid. Așteptăm organele competente să finalizeze cercetările și să prezinte un raport referitor la cauzele și circumstanțele în care s-a produs incidentul.

FOTO: Piatra Neamț – Mașina Poliției Imigrări a fost avariată de un stâlp căzut, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pentru a preveni apariția unor situații similare pe viitor, Primăria Piatra-Neamț va solicita în scris instituțiilor care au în proprietate stâlpi (Delgaz Grid, SC Luxten, Consiliul Județean Neamț) să facă în cel mai scurt timp verificări privind rezistența, viabilitatea și gradul de uzură al acestora. Punctual se fac astfel de solicitări ori de câte ori serviciul specializat din cadrul Primăriei sau chiar cetățenii sesizează potențiale situații de risc”.

FOTO: Piatra Neamț – Mașina Poliției Imigrări a fost avariată de un stâlp căzut, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Știre inițială: Un stâlp de beton a căzut peste două mașini în această dimineață, 9 martie, chiar în fața intrării la Stadionul Municipal din Piatra-Neamț. Unul din autoturisme aparține Biroului Imigrări din cadrul IPJ Neamț. Din imagini se poate observa că mașina a fost ușor avariată.

În momentul când stâlpul de electricitate s-a prăbușit, nu era nici o persoană în autoturisme, din fericire. A doua mașină, cu număr de înmatriculare de Suceava, este mai avariată și sprijină stâlpul.

Câteva echipaje de la ISU Neamț intervin în zonă. Incidentul a fost anunțat la 112 pe la ora 10.

Actualizare: ISU Neamț a transmis, la finalul intervenției, că au căzut doi stâlpi pe strada Eroilor, unul în fața Cimitirului Eternitatea, dar fără victime. „La ora 09:45, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că pe strada Eroilor din municipiul Piatra Neamț au căzut doi stâlpi de electricitate.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul Piatra Neamț (o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD), IPJ, IJJ, Poliția Locală Piatra Neamț și Delgaz Grid.
Ajunși la locul solicitării, pompierii au găsit doi stâlpi căzuți, un stâlp era căzut peste un autoturism staționat, iar altul pe carosabil.
Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor bateriilor, după care au intervenit pentru îndepărtarea celor doi stâlpi de electricitate”.

C.I.

Articolul precedentA furat 30 de sticle cu băutură şi nu a apucat să bea cele 44 de pahare
Articolul următorNegrești. Investiții și planuri pentru viitor