Știre actualizată. FOTO. Peste 100 de percheziții în 36 de județe, printre care Iași și Bacău, pentru arme introduse ilegal în țară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Conform unui comunicat dat publicității de IGPR, în urma perchezițiilor au fost ridicate 88 de arme neletale.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 53 de arme lungi neletale, de tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 10 pistoale de tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 22 de pistoale de autoapărare, cu gaze, de calibrul 9mm, 28 de arme de tip airsoft, un pistol de semnalizare, supus autorizării, 2 arme lungi cu proiectile din cauciuc, o armă lungă confecționată artizanal, 2 arbalete supuse notificării, 2 cartușe letale, 43 de articole pirotehnice, precum și 211 pachete de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă”.

Știre inițială: Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IGPR, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 București, efectuează 103 percheziții domiciliare, în această dimineață, 9 decembrie, în București și 36 de județe, printre care se numără și Iași și Bacău, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată.

În acest mod se încearcă confiscarea și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte și lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat rapid.

Știre actualizată. FOTO. Peste 100 de percheziții în 36 de județe, printre care Iași și Bacău, pentru arme introduse ilegal în țară, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În perioada iulie – noiembrie 2021, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat activitatea infracțională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respecta condițiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.

Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar, din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, ar fi fost livrate armele și munițiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în țară, fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu”, precizează IGPR.

Livrarea armelor către cumpărători s-ar fi realizat tot prin firme de curierat rapid.

Știre actualizată. FOTO. Peste 100 de percheziții în 36 de județe, printre care Iași și Bacău, pentru arme introduse ilegal în țară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn activități sunt angrenați peste 300 de polițiști specializați în cercetarea infracțiunilor la regimul armelor și al munițiilor din cadrul structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și criminaliști și luptători de intervenție și acțiuni speciale.

Activitățile se desfășoară în București și județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘcoala Populară de Artă Piatra-Neamț: Concert „Bucuriile Iernii”
Articolul următorNeamț: Primele cazuri pozitive la testarea salivară, în două școli
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.