0:00

FOTO Pe munte în „echipament” de mall, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn seara de 14 septembrie, salvamontiștii nemțeni au fost anunțați, prin 112, că doi tineri sunt între Polița Scăiuș și Cascada Duruitoarea, fără lumină, într-o zonă cu risc mare de a cădea în gol.

„Conform procedurii, ei au fost puși în legătură cu dispecerul, care i-a sfătuit să nu se mai deplaseze nici măcar un pas până la venirea echipei de intervenție”, a precizat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

„Norocul lor a fost că în apropiere exista o echipă, la avanpostul din Poiana Prințului, care înnopta acolo urmând ca a doua zi să urce în tură la Baza Dochia. Echipa i-a găsit, în mai puțin de 30 de minute, în punctul numit «La Crucea Aviatorului», deasupra Cascadei Duruitoarea. Despre echipament ce să mai vorbim, tinerii de 21 de ani  din Fălticeni-Suceava, probabil confundaseră muntele cu vreun mall sau club de noapte”. 

Turiștii au fost coborâți înspre Stațiunea Durău, din apropierea căreia au fost preluați de o autospecială salvamont. Salvamontiștii atrag atenția turiștilor că, în această perioadă, se instalează bezna pe munte imediat după apusul soarelui, iar lumina telefonului mobil este insuficientă pentru a identifica semnele de marcaj. (C.M.)

Articolul precedentLIGA A IV-A: Poiana Teiului a dat lovitura – 3-1 cu Bradu în deplasare!
Articolul următorDuminică, ziua comunei Bălţăteşti la a doua ediţie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.