Shopping City Piatra-Neamț a organizat joi, 25 mai, în cadrul programului „Școala Altfel”, „Laboratorul de Criminalistică” pentru cei mici.

În colaborare cu prof. Irina Obrocea, de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, inițiatoare a Clubului de Criminalistică pentru copii din Iași, Shopping City Piatra-Neamț a organizat și găzduit un laborator de acest tip pentru elevi, prevăzut cu echipamente profesioniste.

„În intervalul orar 10:00 – 15:00, 5 clase a câte 25 de elevi au deslușit tainele investigațiilor criminalistice cu ajutorul instrumentelor folosite de profesioniști: pixul cu cerneală invizibilă și lumină UV, pudre și pensule pentru prelevarea amprentelor și au avut ocazia să creeze urme şi impresiuni papilare”, informează organizatorii într-un comunicat de presă.

Pentru „Laboratorul de Criminalistică” s-a amenajat un spațiu în zona de food court din Shopping City Piatra-Neamț, unde cei mici au trăit experiența proiectului „Școala Altfel” și și-au testat abilitățile de criminaliști. (ZCH NEWS; FOTO: Shopping City Piatra-Neamț )

Articolul precedentPericol de inundaţii în Bacău, Neamţ şi Suceava
Articolul următorHeidelbergCement: Elevi din Taşca instruiţi să recicleze creativ deşeuri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.