Echipa Naţională Montană a Jandarmeriei Române a dus tricolorul pe Muntele Ceahlău. Proiectul intitulat „O echipă. Un steag. Un ideal” a avut loc, în perioada 25-27 martie, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Neamţ.

„Alături de jandarmii montani au fost prezenţi: echipa de alpinişti a pompierilor români, lucrători din cadrul Administraţiei Parcului Naţional Ceahlău, precum şi persoane civile, patrioţi adevăraţi ai acestei ţări. Această echipă, constituită ad-hoc, a arborat drapelul României, în data de 27 martie, pe vârful Toaca (1.904 metri), pentru a rămâne la înălţime ca un simbol al unui ideal naţional. Alături de cei mai buni jandarmi montani din ţară s-a încumetat să parcurgă traseul montan Durău-Cabana Fântânele-Panaghia-Toaca şi lt. col. în rezervă Daniel Todirică, care, deşi ajuns la momentul pensionării, a răspuns prezent la încă o misiune pe care a executat-o cu succes”, a precizat cpt. Marius Gămănuţ, purtător de cuvânt al IJJ Neamţ.

La acţiune au participat şi 4 pompieri militari din cadrul ISU Neamț.

„Suntem mândri de colegii noștri! Trăiască România!”, se menţionează pe pagina de Facebook a ISU Neamţ. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: IJJ Neamţ şi ISU Neamţ)

Articolul precedentConstantin Adam la “Campionii României”: “Antrenorul dedicat ia locul unui părinte”
Articolul următorACTUALIZARE L3: CSM Roman-KSE Târgu Secuiesc 2-1 (1-0)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.