Sâmbătă, 9 septembrie, Târgu-Neamţ a răsunat de claxoanele camioanelor, motocicletelor şi al autoturismelor venite din Suceava şi Iaşi, ce au însoţit Caravana “Împreună pentru Autostrada Iaşi-Târgu-Neamţ-Târgu-Mureş”.

La ora 11:00, sute de participanţi cu camioane, motociclete şi autoturisme au blocat centrul oraşului. Zeci de oficialităţi locale, judeţene din Neamţ, cât şi din Suceava s-au adunat în Piaţa “Adormirii Maicii Domnului”, pentru a-i manifesta susţinerea faţă de realizarea acestei autostrăzi, care leagă Moldova de Ardeal: primarul Daniel Harpa şi viceprimarul Vasile Apopei, în roluri de gazdă, Lucian Micu, primarul de Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ion Asaftei, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, primarii comunelor Petricani, Urecheni, Timişeşti, consilieri judeţeni şi locali, reprezentanţi ai societăţii civile din Iaşi şi Suceava, cât şi parlamentarul Iulian Bulai.

“Bun venit în oraşul nostru. Este o acţiune binevenită, atât pentru noi, cât şi pentru alte localităţi. Salut prezenţa distinşilor oaspeţi şi îi asigur că suntem alături de demersul lor. Şi noi ne dorim această autostradă”, a spus primarul Daniel Harpa.

“Moldova, în special Iaşiul, a dat primul proiect de Constituţie, a dat capitala, a dat primul domnitor al ţării. Moldova este a României. Moldovenii sunt români. Trebuie să legăm Moldova de Transilvania”, a spus Mircea Manolache, preşedintele taximetriştilor din Iaşi şi preşedintele executiv al Confederaţiei Operatorilor de Transport din România.

“Suceava s-a alăturat Iaşiului, Neamţul s-a alăturat şi el, şi mergem cu toţii spre Târgu-Mureş. E nevoie de solidaritate. Aseară, am venit din Polonia şi în numele Regiunii Nord-Est am expus nevoia autostrăzii care să lege Estul de Vest. Din păcate, zona Moldovei este zona exportatoare de muncă. Prea mult s-a desenat autostrada pe hârtie. De aici, din Piaţa Adormirea Maicii Domnului din Târgu-Neamţ să dăm semnalul că ne-am trezit. Doamne Ajută”, a spus şi Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava.

“Îl felicit pe domnul primar de la Târgu-Neamţ că ni s-a alăturat la acest marş al solidarităţii. Cu toţii suntem interesaţi să se facă această autostradă. Avem nevoie de dezvoltare şi de locuri de muncă. Fără autostradă nu puteam avea dezvoltare şi nici să creăm locuri de muncă. Am rămas cea mai săracă zonă din Europa. E momentul să vorbim mai puţin şi să facem mai mult”, a spus Ion Lungu primarul municipiului Suceava.

La finalul evenimentului Elena Didilă responsabilul proiectului civic pe zona Neamţ ne-a declarat: “Am fost plăcut surprinsă de sosirea celor de la Iaşi şi Suceava, care au venit mobilizaţi şi într-un număr atât de mare. Este o dovadă că această autostradă este dorită de toată Moldova, fără a ţine cont de culoarea politică. Vreau să mulţumesc administraţiei locale din Târgu-Neamţ pentru implicare, în special domnului primar Daniel Harpa care s-a alăturat acestui demers civic. Am observat şi mulţi cetăţeni la acest eveniment, şi mă bucur de acest lucru. Alături de celelalte judeţe din Moldova, şi judeţul nostru, dar mai ales oraşul nostru are nevoie de această autostradă, care ar aduce o dezvoltare economică fără precedent”. (C.T. STURZU)

1 COMENTARIU

  1. Fara sa am viziunile mamicii Omida, gandesc, ca este directiva transpatrtinica, sa lasam Romania divizata.
    Adica, Moldova cu zonele ei rustice, Vaslui,violuri etc, oltenii…. iar din Ardeal, a mai ramas aprox. 40% si se vinde tot, asa ca
    Batalioane romane, treceti Carpatii, pe potecute, nu pe autostrazi…. ca asa-i hotarat !
    Cand vad poza, gandesc la vorba turcului : hai s….r , paturicilor !

Comments are closed.