14 funcţionari publici ai Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) Neamţ sunt, de astăzi, 10 mai, în grevă generală pe termen nelimitat. Ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salarizării din domeniul protecţiei mediului. Chiar dacă acest sector de activitate este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate, conform Strategiei Naţionale de Apărare a României, angajaţii GNM nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent cu cele mai mici salarii din întregul sistemul bugetar. La Neamţ, un comisar, cu o vechime de aproape 20 de ani, are un salariu net de 1.500 de lei.

„Acum nu se lucrează cu publicul. Nu preluăm documente, nu înregistrăm sesizări şi nu efectuăm acţiuni de inspecţie şi control. De asemenea nu eliberăm actele necesare în procesul de accesare a fondurilor europene, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice. Activitatea de permanenţă este organizată în cazul producerii unor evenimente sau a unor situaţii de urgenţă„, a explicat Manuela Cozma, reprezentant GNM Neamţ.

Pe întreaga perioadă a grevei, salariaţii vor efectua doar activitate internă. Funcţionarii GNM au mai protestat şi în luna aprilie 2017, întrerupând lucrul cu publicul timp de două ore. Cu toate acestea, nemulţumirile nu le-au fost luate în calcul de reprezentanţii Guvernului şi s-a ajuns la grevă generală. (Gianina BUFTEA)

Articolul precedentControl al poliției în Piața Haralambie
Articolul următorCale sigură spre arest: să furi când ești sub control judiciar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.