Loc în care, pe lângă standurile clasice, se găsesc și tarabe închiriate de „ruși”, Piața Haralambie din Piatra-Neamț a fost controlată de poliție, în ziua de 9 mai, în căutarea țigărilor de contrabandă. Culmea este că nu au fost găsite la „ruși”, ci la o femeie de 33 de ani din Piatra-Neamț, care deține un stand în hală.

„Au fost identificate 82 de pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. „Acestea au fost găsite ascunse într-o masă din lemn de la un stand aparținând unei femei, țigările având timbru fiscal emis de Republica Moldova. Cele 1.600 de țigarete au fost confiscate, iar polițiștii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006”.

Noua conducere a Poliției Piatra-Neamț a declarat „război” comercianților de țigări din piață, iar acțiunile de căutare și de confiscare a mărfurilor de contrabandă se desfășoară din ce în ce mai des, inclusiv cu ajutorul câinelui Odek, special dresat pentru a detecta produsele din tutun. (C.M.)

Articolul precedent„Miniaturi romantice”, cu DUO CAPRICCIO, la Liceul de Arte Piatra Neamţ
Articolul următorFOTO Grevă generală la Garda de Mediu Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.