În această dimineață (10 iulie), în sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, a avut loc festivitatea de deschidere a primei ediții a Olimpiadei Naţionale de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”. Evenimentul se bucură de prezența a 294 de elevi de liceu și 94 de profesori coordonatori din toate județele țării. Județul Neamț este reprezentat la secțiunea începători de echipajul Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, iar la secțiunea avansați de cel al Colegiului Național ”Roman Vodă” Roman.

”Sunt mândru că județul Neamț poate să organizeze un asemenea eveniment. Mă închin în fața dvs. și vă urez succes”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Laurențiu Dulamă a avut un cuvânt de bun venit pentru toți participanții: ”Vă doresc un sejur cât mai plăcut în județul nostru și dezbateri fructuoase și furtunoase. Felicitări organizatorilor!”.

Din partea administrației publice locale a luat cuvântul prof. Luminița Vârlan, viceprimarul municipiului Piatra Neamț. ”Pe de o parte ca profesor cunosc emoțiile, anvergura organizării unei astfel de eveniment. Pe de altă parte, astăzi reprezint și municipalitatea Piatra Neamț și de aceea vă urez să aveți aici o ședere extraordinară”.

Prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț: ”Sper ca această vizită la Neamț să fie începutul unei frumoase prietenii. Vă doresc ca dintre dvs. cei mai buni să câștige”.

Prof. Marinica Stoian, inspector general MEN: ”Mulțumim gazdelor noastre. Olimpiadele sunt competiții importante pe care Ministerul Educației le derulează, dar nu poate să le organizeze decât cu sprijinul Inspectoratelor Școlare și al comunităților locale și județene”.

”Tinerii dezbat” a debutat în 2011 ca și Concurs Național de dezbateri academice pentru elevi de liceu, iar anul acesta s-a transformat în Olimpiadă. Meciurile sunt găzduite de Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra Neamţ. (Ana MOISE)

Articolul precedentApa Serv are consiliu, are administrație și planuri de achiziții
Articolul următorPompierii au salvat o vacă și o cățea cu doi pui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.