După aproape un an în care Consiliul de Administrație la Apa Serv ba a existat, ba a fost contestat, Adunarea Generală a Acționarilor a reușit, pe 6 iulie, să numească un CA pe patru ani.

Selecția s-a făcut, pe lângă criteriile obligatorii de partid, și conform legii 111/2016, privind guvernarea corporatistă a întreprinderilor publice.

Fericiții câștigători sunt: Victor Petcu Movilă, actualul director general; Ioan Păcală, fostul director și, după cum se vede, încă având un viitor în companie; Mihai Dominte, care a reprezentat comunitatea și în ATOP Neamț; Ioan Lăpușneanu; Gheorghe Stanciu; Ana Monda, fost viceprimar PDL la Piatra Neamț, actualmente refugiată în PSD, cu toate avantajele statutului de refugiat; Iuliana Năstase-Onu, remarcată prin activitatea sa pe rețele de socializare, în care ieftinirea apei la Neamț a fost una din problemele discutate.

În aceeași ședință, au fost aprobate – probabil fără vreo legătură cu prima decizie – programul anual de achiziții sectoriale pe anul 2017, actualizat, anexa programului și strategia anuală de achiziții. Semn că sunt mari șanse ca viitorul să aducă o reorientare a achizițiilor Apa Serv, conform ideilor și intereselor noilor membri CA.