Un incendiu de vegetaţie, care s-a extins pe o suprafaţă de două hectare, le dă bătăi de cap, de aproape 24 de ore pompierilor militari. Focul a fost anunţat ieri, 30 aprilie, puţin după ora 15:00 şi n-a fost stins nici astăzi, 1 mai, până la ora 12:00.

Iniţial au acţionat un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Piatra Neamţ, voluntarii de la Primăria Bicazu Ardelean şi 40 de localnici. Peste noapte, păşunea din Toşorog a rămas în supraveghearea unui echipaj de pompieri militari şi a doi voluntari, iar de dimineaţă, operaţiunile de stingere au fost continuate în aceeaşi formulă. Zona este greu accesibilă şi autospecialele nu pot ajunge la locul intervenţiei.

“Am găsit un pârâiaş şi cărăm apă cu rucsacul de incendiu, care are 15 litri”, a declarat lt. Andrei Grancea, comandantul Detaşamentului de pompieri Piatra-Neamţ. “Incendiul a fost localizat încă de ieri, însă sunt foarte multe cioate care mai fumegă şi dacă bate vântul se reaprind. Este, de asemenea, arboret, la care n-a dat încă frunza şi putem vedea pe unde mai sunt focare. Am acţionat şi cu drujbele şi cu topoarele, unde a fost nevoie să mai tăiem. Sper să reuşim să lichidăm incendiul în scurt timp. Sunt două terenuri proprietate privată şi problema este numărul mare de cioate. Cauza incendiului n-a fost stabilită încă”. (C.M.)