Actualizare: Din păcate, toate manevrele de resuscitare au rămas fără răspuns, medicii fiind nevoiți să declare decesul copilașilor, la ora 4. Erau singurii copii ai acestei familii.

Actualizare: Pe la ora 19.30, cei doi frați au fost aduși cu ambulanța, de la Spitalul Bicaz, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Medicii din UPU continuă resuscitarea,  după cum ne-a declarat Alexandru Filimon, managerul spitalului. Toate eforturile se concentrează pentru a le crește temperatura corpului, mai mult de 27 de grade.

****Știre inițială****

O tragedie a lovit o familie din Borca, în această după-amiază, 5 februarie. Copiii, fetița de 8 ani (I.M.B.) și fratele ei de 7 ani (S.C.B.), au căzut în râul Bistrița, în timp ce se dădeau pe gheață. Apa este plină de curenți și trupul băiețelului a fost găsit la vreun kilometru de podul din centrul comunei, zona în care copilașii se jucau. Câțiva localnici au reușit să scoată fetița din apă, până ce au sosit echipajele de salvare. Era inconștientă, din cauza șocului termic. Echipaje de salvare o resuscitează de mai bine de o oră.

Imagini de la fața locului, trimise de cititori.

FOTO – Cumplit! Doi frați s-au dat pe gheață și au căzut în râul Bistrița, ZCH NEWS - sursa ta de informații

FOTO – Cumplit! Doi frați s-au dat pe gheață și au căzut în râul Bistrița, ZCH NEWS - sursa ta de informații

FOTO – Cumplit! Doi frați s-au dat pe gheață și au căzut în râul Bistrița, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Copiii se jucau pe gheață și au căzut. Băiatul a fost găsit acuma, în zona Rateș, spre Pârâul Pântei. Cam la un kilometru unul de altul. Sper să-i resusciteze pe amândoi. Să ne ferească Dumnezeu de nenorociri!”, a declarat Petrică Ruscanu, primarul de Borca, ajuns rapid la locul tragediei. Echipa medicală de ambulanță încă îl resuscitează și pe el. Comunitatea este șocată de acest incident și oamenii ajută cum pot, rugându-se pentru familie.

„Prin apel la 112, în jurul orei 14:41, pompierii au fost înștiințați despre faptul că doi copii au căzut în râul Bistrița, în comuna Borca. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, SAJ Ceahlău și SVSU Borca și Farcașa. O fetiță în vârstă de aproximativ 8 ani a fost scoasă din apele râului Bistrița de către cetățeni, în stare de inconștiență,  până la sosirea forțelor de intervenție. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și i se aplică manevre de resuscitare”, a precizat lt. Irina Popa, la scurt timp după ce au ajuns forțele de intervenție.

Actualizare: Cu câteva minute înainte de ora 17, ambulanțele au pornit spre Spitalul Bicaz. Pe tot parcursul drumului li se aplică manevre de resuscitare ambilor copii. Informația a fost transmisă de ISU Neamț și de IPJ Neamț.

C.I.

Articolul precedentVideo: Imagini de la incendiul de proporții de la Oglinzi
Articolul următor290 de copii cu Covid, în Neamț, în ultima săptămână