Procurorii  DIICOT Bacău au reţinut, luni, 3 aprilie, pentru 24 de ore, 5 persoane, pe care le acuză de „constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată şi introducere de droguri de risc în ţară fără drept”.

Marţi, 4 aprilie, Alexandru-Florin Jaleru, Marius-Gabriel Petrea, Sergiu-Cristian Huiban, Vasile-Lucian Huiban şi Oana-Mădălina Ciocan au fost prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de  arestare preventivă, pentru 30 de zile. Faţă de  alte 3 persoane procurorii  DIICOT au dispus controlul judiciar.

Măsurile preventive au la bază 11 percheziţii în municipiul Bacău, efectuate tot pe 3 aprilie, şi care s-au soldat cu „pradă” bogată: „200 de grame de cannabis, 100 de grame de haşiş, 35 de seminţe de cannabis, 6 cântare electronice şi 5 dispozitive pentru mărunţit substanţele vegetale, folosite pentru prepararea şi porţionarea drogurilor, precum și un aparat pentru confecţionarea ţigărilor artizanale și două dispozitive pentru administrarea drogurilor prin fumare, tip «bong» şi «pipă». De asemenea, au fost ridicate un pistol cu gaze tip «Airsoft», 3 laptopuri, un hard-disk, 18 telefoane mobile şi suma de 4.800 de lei”, precizează DIICOT.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2016,  inculpatii au constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a constat în procurarea, deţinerea şi comercializarea zilnică de droguri de risc, respectiv cannabis şi haşiş, către diferiţi consumatori”, mai informează aceeaşi sursă.

La acţiuni au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ  şi jandarmi de la Gruparea Mobilă Bacău. (ZCH NEWS; FOTO: IGPR)

Articolul precedentDespre siguranță pe internet, împotriva pornografiei infantile
Articolul următorVom afla câţi urşi, lupi şi râşi mai avem în Neamţ!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.