Zilele de 4 și 5 aprilie din Săptămâna prevenirii criminalității sunt dedicate siguranței pe internet. Astăzi, ofițerul de prevenire, în colaborare cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, au fost prezenți la Căminul Cultural din această comună, unde a fost desfășurată o activitate de informare a elevilor din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială “Emanuel Rigler”.

Cei peste 100 de elevi prezenți au primit recomandări, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor cibernetice, și mai ales pornografie infantilă, cyberbuling și trafic de persoane. “A fost prezentat un material intitulat «Internetul prieten sau dușman?» prin care oamenii legii au încercat să surprindă atât aspectele pozitive și beneficiile pe care le oferă internetul, cât și partea mai puțin frumoasă a multor situații în care copiii, elevii și tinerii au picat în capcanele unor infractori din lumea virtuală”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Toate subiectele dezbătute au fost susținute de spoturi și filme educative care au stârnit interesul elevilor prezenți, dar și nenumărate întrebări pe care majoritatea dintre ei, până în momentul de față, nu și le-au pus niciodată crezând că ceea ce regăsesc în spațiul online este doar în folosul lor”.

Copiii au fost sfătuiți să nu ofere necunoscuților datele lor personale, nici detalii despre școala la care învață, zona în care locuiesc și locurile pe care le frecventează. De asemenea, în cazul în care primesc jigniri sau amenințări sau îndemnuri de a consuma droguri și de a-și face rău singuri, trebuie să discute imediat cu părinții și să sesizeze poliția. (C.M.)