pietricica turism

LATER EDIT: Potrivit informațiilor oficiale de la ISU Neamț, misiunea echipajului de 4 subofițeri, din această dimineață, a costat fix 1,54 lei, contravaloarea celor 360 ml de motorină, consumată cu deplasarea de la sediul pompierilor până la o aruncătură de băț, unde era căzut Pitu.

O adevărată operațiune de salvare a fost organizată în această dimineață, de 4 mai, pentru a-l salva pe Pitu din albia Cuejdiului, în zona pieței centrale din Piatra Neamț.

Pitu este un patruped care a reușit să dea palpitații stăpânei sale și, apoi, altor iubitoare de câini. Cum a ajuns el în albia Cuejdiului rămâne un mister neelucidat, fiindcă, evident, n-a putut explica. Rămâne certă mobilizarea în cazul salvării sale.

Mai întâi, mai multe doamne au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor, ca să-l salveze pe câine. Până să ajungă salvatorii, locul ”faptei” s-a umplut de curioși, ceea ce a avut efectul benefic al unui brainstorming, din care au rezultat câteva idei de salvare, care n-au mai apucat să fie puse în practică, fiindcă, între timp, apăruseră specialiștii. Un echipaj format din 4 subofițeri. ”Am acţionat cu scara culisantă şi mijloace specifice. Am mai avut parte de astfel de intervenţii”, a spus Radu Marian, şef echipaj ISU Neamţ.

Se pare că intervenția chiar i-a salvat viața lui Pitu, fiindcă, după cum a explicat stăpâna lui, ”Îi mare şi nu l-am putut scoate. Îi e frică de apă. Foarte greu îi fac şi baie. Mulţumesc pompierilor”.

Odată dezamorsată situația tensionată, nu rămâne decât concluzia shakespeare-iană că totul e bine când se termină cu bine. Poate n-ar fi fost rău să se termine cu o lesă… (G.B., D.O.)

GALERIE FOTO

FOTO: Ștefan Dan