CSM Roman a jucat, duminică, 22 octombrie, returul dublei manșe cu Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. În meciul tur jucătoarele maghiare câștigaseră cu scorul de 31 la 24.

Echipa din Ungaria s-a afirmat între 1990 și mijlocul anilor 2000, timp în care a câștigat 5 campionate naționale și 5 titluri din Cupa Ungariei și a stabilit un record unic de câștigare a tuturor celor trei competiții principale continentale. ”Kohász”, după cum numesc fanii pe scurt clubul de handbal, a câștigat pentru prima dată Cupa Cupelor în 1995 și a obținut Cupa EHF trei ani mai târziu. În 1999, jucătoarele de la DKKA au câștigat și trofeul Ligii Campionilor, după ce au învins în finală echipa Krim Ljubljana.

Deși atât de titrată, echipa din Ungaria nu s-a arătat superioară romașcanelor, meciul desfășurându-se de la egal la egal. CSM Roman  putea câștiga meciul la diferență mai mare decât 7 goluri, dar seria de ratări datorită precipitării și greșelile (la pasare, în special), dar mai ales aruncările de la 7 metri trimise în portar au făcut ca, în final, romașcanele să câștige doar cu două goluri diferență.

La conferința de presă organizată după meci au participat antrenorul echipei DKKA, László György, managerul István Szemenyei și jucătoarea Babett Szalai, iar de la CSM Roman antrenorul Ștefan Constantin și coordonatoare de joc Carmen Stoleru. Partea maghiară in corpore a susținut că s-a pregătit intens, ”fiindcă 7 puncte diferență în Cupa EHF nu reprezintă nimic”, și a felicitat echipa din Roman pentru victorie.

Gazdele au spus că s-au pregătit foarte serios pentru meci ”deoarece o diferență de 7 goluri în această competiție reprezintă un handicap foarte mare”… Antrenorul Constantin a recunoscut că ratarea calificării în etapele superioare ale Cupei EHF se datorează greșelilor jucătoarelor sale și lipsei de concentrare în unele momente, dar nu a spus și dacă ori ce va face pentru îndreptarea lucrurilor. Cum au scăpat de grija cupei europene, romașcanele nu au altceva de făcut decât să câștige cât mai multe meciuri în campionatul intern. (D.A.)

Articolul precedentPrimăria Roman îi ajută pe cetățenii care locuiesc la casă
Articolul următorŞofer din Neamţ rămas fără permis din cauza vitezei în judeţul Iaşi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.