Luni, 29 ianuarie, în Sala polivalentă din Roman s-a disputat meciul de handbal feminin dintre CSM Roman și CSM București, contând pentru runda a XV-a a Ligii Florilor. Așa cum era de așteptat campioana a câștigat, dar nu se poate spune că diferența valorică între cele două echipe a fost una vizibilă. Ceea ce s-a văzut în meciul de luni al handbalistelor romașcance a fost  determinarea în joc, dorința de a estompa imaginea proastă a ultimelor rezultate, dar și condiția fizică insuficientă pentru 60 de minute. Pe finalul meciului, în timp ce bucureștencele încă zburdau, romașcancele gâfâiau bine și erau lac de transpirație.

Echipa de arbitri (Habiu Sebastian și Pavel Daniel) a fost destul de îngăduitoare cu campioana (deși nu era nevoie), mai ales în cazurile recuperării balonului din propriul semicerc, semicerc în care bucureștencele au intrat de câte ori au vrut…

Dacă în prima repriză vedeta echipei oaspete, Cristina Neagu, a jucat doar ”la nevoie”, în a doua repriză a fost utilizată tot timpul, și în atac și în apărare. Cu toate acestea, a marcat doar 4 goluri, în timp ce coechipiera ei, Isabelle Gullden, a marcat 9.

Cristina Neagu a fost însă atracția  zilei, la meci asistând echipa de handbal a Primăriei Buhuși și încă două echipe de handbal feminin junioare. Ca să nu mai amintim  de ”sesiunea de autografe și selfi-uri” de după meci, care a durat mai bine de 15 minute.

Iată ce a declarat după meci antrenorul gazdelor, Dumitru Muși: “Sigur, când joci cu CSM București, pleci mereu  cu șansa a doua. O echipă multinațională, cu valori, care aproape că poate întrece multe selecționate din Europa. Dar eu vreau să-mi felicit fetele, din suflet. Au luptat. Sigur, am pierdut, dar au luptat, nu s-au  dat bătute de la început. Avem niște probleme medicale, pe care dacă le-am rezolva, probabil că echipa ar crește în potență. Ne-am sufocat un pic pe final, din punct de vedere fizic, n-am avut schimburi și am cedat. Dar, una peste alta, este de apreciat atitudinea și curajul cu care s-au întrecut. Nu-i ușor să ai o Gullden, o Neagu în față, și să accepți ideea că te poți întrece cu ele. Sigur că mi-ar fi plăcut să batem, dar eu sunt foarte mulțumit de meci”.

Scor la pauză 11 – 14, scor final 25 -29. CSM Roman ocupă locul 9, cu 18 puncte. (D. AILINCĂI)