Astăzi, 5 iunie, a fost inaugurată prima cameră de consiliu, din județul Neamț, dedicată exclusiv audierii copiilor la Tribunalul Neamț. Este a doua astfel de sală realizată în România, după cea de la Arad.

La momentul festiv de astăzi a participat judecătoarea Cristina Florea, președinta Tribunalului Neamț și avocatul Andrei Nica, președintele Asociației Excelsior – a Tinerilor Avocați Neamț care a avut ideea amenajării sălii, alături de sponsori. Camera de consiliu a fost amenajată în fosta bibliotecă pusă la dispoziție de Tribunalul Neamț. Spațiul asigură protecția și intimitatea necesară în cursul ședințelor de judecată cu minori și a fost decorat într-un stil atractiv și relaxant pentru copii. Ședințele de judecată în procesele civile de adopții, încredințare în plasament, stabilirea domiciliului după divorțul părinților trebuie să se desfășoare cu ușile închise, pentru protejarea minorilor. Lunar, sunt 20 de copii audiați de judecătorii tribunalului, adică unul în fiecare zi lucrătoare. Până acum, audierea lor se făcea fie în austera sală de judecată, fie în fosta bibliotecă transformată acum într-un spațiu prietenos.

Judecătoarea Cristina Florea a declarat că fără acest sprijin, bugetul instanței nu ar fi permis prea curând o astfel de investiție. La rândul său, avocatul Andrei Nica, fiul fostei judecătoare Caliopia Nica, a declarat că dorește ca până în toamnă să amenajeze câte o astfel de sală și în cele patru judecătorii din Neamț.

(C.I.)

Articolul precedentS-a deschis zona de picnic la Complexul Sportiv și de Agrement Moldova Roman
Articolul următorEconomia României va primi un impuls serios în urma unor programe ce vor fi lansate de Guvernul PNL pentru companiile mari și IMM-uri