Actualizare. Cealaltă față a Perlei moldave – Piatra Curată doar în comunicate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: După ce site-ul nostru a semnalat problema gropii de gunoi neautorizate din zona fostei fabrici Montana, societatea Brantner Servicii Ecologice, probabil la cererea Primăriei Piatra Neamț a trimis utilaje în zonă pentru a desființa focarele de infecție.

Știre inițială

 

Primăria Piatra Neamț a dat startul campaniei de ecologizare ”Piatra Curată”, ediția primăvară 2018. La fel ca în edițiile precedente, se adună ostentativ hârtii, se plantează niște puieți și se fac poze. Multe poze. Ba, uneori, chiar și filmulețe. Toate se distribuie, apoi, masiv, pe rețele de socializare, că doar Piatra Neamț e perlă turistică și trebuie promovată. Mai ales când toate acțiunile de promovare se fac cu bani de la buget.

Și, în vreme ce locurile unde se ecologizează sunt alese pe criterii de cum să dea mai bine în poze – școli, ștrand, malurile Bistriței -, numai unde trebuie nu se ajunge cu operațiunea de curățenie. Ce-i drept, nici cu civilizația pietrenilor, dar și în această discuție concluzia ține tot de autoritățile locale, de vigilența și măsurile pe care ar trebui să le ia împotriva celor care nu respectă curățenia și domeniul public.

În imaginile următoare se pot admira, în toată splendoarea, atracțiile turistice ale Perlei moldave, stațiune turistică de interes național, dincolo de arterele principale și de locurile cu priză la oficialii primăriei. De exemplu, pe Calea Romanului, în cartierul ocupat de ANL-iști, în zona bisericii Cuvioasa Parascheva. Fotografiile, realizate astăzi, 12 aprilie, demonstrează că este nevoie, într-adevăr, de o acțiune gen ”Piatra Curată”. Numai că în alte locuri decât cele unde se face.

GALERIE FOTO

Articolul precedent60.000 lei amendă unei firme de curierat, pentru muncă la negru
Articolul următorCadavru în albia Bistriței, la Zănești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.