Codul galben de ploi abundente care s-a abătut asupra județelor Moldovei a umplut drumurile de aluviuni, iar pe drumari de ”bucurie”. Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași a intervenit pentru curățarea căilor rutiere, cu eforturi deosebite în județul Bacău, în zona Hârja-Oituz, unde ploile au făcut prăpăd.

Avertizarea meteo este valabilă până astăzi la ora 21, dar sunt foarte mari șanse să fie prelungită, întrucât s-a anunțat deja că ploile continuă și sâmbătă, 30 iunie.

Precipitațiile vor fi însemnate cantitativ, iar prin acumulare sau în intervale scurte de timp se pot înregistra până la 50-60 l/mp, pe arii restrânse.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, au fost afectate mai multe artere ale ţării, iar, în prezent, trei drumuri naţionale au mai rămas cu circulaţia îngreunată, din cauza apei acumulate pe suprafaţa carosabilă, două în judeţul Bacău şi unul în judeţul Vrancea, astfel:

1. DN 11, între kilometrii 96 şi 106, pe raza localităţii Oituz (BC);

2. DN 12B, kilometrul 10+500 de metri, la intrarea în localitatea Slănic Moldova dinspre Târgu Ocna (BC);

3. DN 2N, la kilometrul 53, în localitatea Jitia (VN).

Circulaţia rutieră pe aceste drumuri nu este oprită total, însă se desfăşoară cu dificultate până la degajarea tronsoanelor afectate.

(ZCH News)

SURSA: DRDP Iași și Poliția Română

Articolul precedentÎncep lucrările de betonare si asfaltare pe mai multe străzi din comuna Vânători-Neamţ
Articolul următorADMITERE LICEU Recomandarea Ministerului Educației: ”E preferabil să intri la un liceu care nu îţi place, decât să nu intri deloc!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.