pietricica turism

Un autoturism Dacia Supernova vechi, pregătit pentru dus la fier vechi, a ars în totalitate, în ziua de 6 iulie, după ce un Dorel îndemânatec a încercat să-l taie cu aparatul de sudură. Singura parte bună este că mașina era undeva pe câmp în satul Luțca, din comuna Sagna, și nu în vreo gospodărie, că altfel incendiul ar fi provocat pagube serioase. Pompierii au acționat cu o autospecială și au lichidat flăcările, dar mașina a ”scăpat” de toate componentele din plastic și a fost declarată arsă în proporție de 95%.

În aceeași zi, militarii de la Detașamentul Târgu Neamț au fost anunțați despre un incendiu la un utilaj agricol în satul Davideni din comuna Țibucani.

”Pentru localizarea și stingerea incendiului, au fost mobilizate următoarele forțe și mijloace: o autospecială de stingere cu apă şi spumă încadrată cu 5 pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamţ, 2 pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Păstrăveni şi 3 pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ţibucani”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

”Prin intervenţia promptă şi eficientă a forţelor, a fost limitată propagarea flăcărilor la întregul utilaj agricol. În urma evenimentului au ars circa 100 kilograme resturi vegetale aflate în buncărul combinei”.

Și de această dată, vinovat de provocarea incendiului a fost tot un ”Dorel” care s-a apucat de sudat fără să se uite în ce direcție sar scânteile. Așadar, împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost “sudare fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor”. (C.M.)