Poliţiştii de frontieră de la Albiţa (Vaslui) au descoperit, la sfârşitul săptămânii trecute, în buzunarul unui bărbat din Republica Moldova, substanțe vegetale, care au reacționat pozitiv la testele pentru cannabis şi efedrină. Alexandru O., în vârstă de 38 de ani, era pasager într-un autocamion Mercedes.

“Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și inspectori vamali, a descoperit ascunsă în buzunarul hainei lui Alexandru O. o cutie de metal în care se aflau două punguțe conținând 3,42 grame de substanță vegetală de culoare verde închis şi o pungă în care se aflau 146 grame de substanță vegetală de culoare brună. S-a procedat la efectuarea unor teste preliminare pentru depistarea narcoticelor. Cu această ocazie s-a constatat că substanța de culoare verde închis a reacționat pozitiv la THC (tetrahidrocanabinol-cannabis), iar substanța de culoare brună a reacționat pozitiv la EFEDRINĂ”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Bărbatul a declarat că a primit cutia de la un conațional “care l-a sfătuit să fumeze respectiva substanţă pentru a uita de necazuri”. Despre substanța de culoare brună el a declarat că este tutun achiziționat din magazinul duty-free din Vama Leușeni.

“Substanțele descoperite au fost ridicate, ambalate, sigilate și trimise spre expertiză  la un laborator de specialitate. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu fără drept, cazul fiind preluat de către specialiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui”, potrivit aceleaşi surse. (ZCH NEWS; FOTO: Poliţia de Frontieră)