Un eveniment care se dorește o alternativă viabilă la petrecerea orelor în fața calculatorului, pentru copii și tineri, „Bucurie în mișcare”, a ajuns ieri, 11 iunie la Piatra Neamț.

Organizat de Asociațiile Smile și Simbio, din Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Piatra Neamț, proiectul își propune promovarea sportului în aer liber, a mișcării în general în contrapondere cu activitățile sedentare legate de tehnologia IT.

În Piatra Neamț, în centrul orașului, sâmbătă și duminică, 11-12 iunie, între otele 10,00 -20,00, sunt organizate partide de ping-pong, fotbal pe stradă, volei, baschet, demonstrații de dans, box și alte sporturi. Ieri, organizatorii apreciază că au avut aproximativ 100 de participanți, copii și părinți, astăzi, numărul acestora s-a dublat.

„Bucurie în Mișcare este un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, demarat de Asociația 11even din Cluj-Napoca în anul 2012. De atunci, și până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de orașe din România și în Chișinău, Moldova, reunind zeci de mii de participanți. În Piatra Neamț este organizat de Asociațiile Smile și Simbio”, ne-a spus reprezentantul Asociației Smile, Alin.

Vremea nu prea a ținut cu organizatorii, a plouat, a bătut vântul, iar ieri, pe scena pe care evoluau dansatorii a avut loc un mic incident. Vântul puternic a doborât un banner și niște steaguri, dar totul s-a terminat cu bine și nimeni nu a fost rănit.

„Bucurie în Mișcare este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Bucurie în Mișcare își propune să aducă împreună copii și părinții, tineri care împărtășesc aceleași pasiuni, într-un eveniment viu, extrem de ofertant”, a adăugat Florin, de la Asociația Simbio.

Angela Croitoru

Articolul precedentL4 Final de sezon în campionatul judeţean
Articolul următorȘtire actualizată. Video. Trei indivizi lovesc cu bestialitate un bărbat la Târgu-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.