0:00

Un tânăr de 18 ani din Comănești, Bacău, care conducea un autoturism în orașul Dărmănești, nu a adaptat viteza și într-o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului, a derapat și s-a oprit pe calea ferată.

FOTO: Autoturism lovit de tren, șoferul amendat, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Accidentul a avut loc aseară, 6 ianuarie, în jurul orei 21,45. Șoferul a apucat să iasă din mașină și a sunat la 112. Pompierii au luat legătura cu șeful de secție CFR Galați, pentru a opri traficul feroviar în zonă. Între timp, trenul Personal Regio Miercurea Ciuc – Mărășești, în care erau 10 călători, a lovit autoturismul blocat pe calea ferată. În urma impactului autoturismul a fost aruncat pe o balustradă deasupra liniei de cale ferată.

„Polițiștii au fost anunțați de tânărul de 18 ani despre producerea unui accident soldat cu pagube materiale. Polițiștii ajunși la fața locului au testat alcoolscopic atât șoferul, cât și pe mecanicul de locomotivă, de 40 ani, din Vrancea, rezultatele fiind negative. Tânărul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 870 lei”, a precizat inspector principal Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Trenul Regio și-a reluat traseul, în timp ce pompierii, cu buldoexcavatorul Primăriei Dărmănești au degajat autoturismul de deasupra căii ferate.

Angela Croitoru

Articolul precedentAsociația Drumurile Bistriței anunță deschiderea apelului de selecție pentru măsura M3/6A – Diversificarea economiei teritoriului GAL prin investiții în activități economice neagricole
Articolul următorAmenzi de până la 2500 lei pentru cei care nu poartă măști chirurgicale sau FFP2