0:00

Tonele de gunoaie de pe malurile râului Bistriţa şi luciul de apă al lacului de acumulare Izvorul Muntelui au ajuns în atenţia autorităţilor. PET-urile şi alte gunoaie şi-au făcut apariţia după topirea zăpezii, iar prefectul județului Neamţ, Niculina Dobrilă s-a întâlnit cu prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, la sediul Primăriei Crucea (Suceava), pentru a discuta, dar mai ales pentru a găsi soluţii privind ecologizarea albiei râului Bistriţa. La discuţii au participat şi reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu şi Serviciului Salvamont.

„La această întâlnire, am stabilit un acord verbal prin care ne vom susţine reciproc în activitatea de salubrizare a râului Bistriţa, astfel încât să prevenim ajungerea deşeurilor şi a plutitorilor în lacul de acumulare de la Bicaz. Mai precis, fiecare judeţ îşi va realiza propriile activităţi de curăţenie, care vor fi planificate în acelaşi timp, cu un schimb permanent de informaţii. Pe lângă acest acord, pentru demararea activităţii de curăţenie, vom avea o întâlnire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul căruia vor fi dezbătute şi aprobate prin hotărâre, toate măsurile de salubrizare a localităţilor şi cursurilor de apă„, a spus prefectul Niculina Dobrilă.

În fiecare an, autorităţile se confruntă cu această problemă a salubrizării cursurilor de apă, mai ales pe Valea Muntelui, unde periodic la barajul de la Bicaz se aducă tone de resturi, iar priveliştea este dezolantă.  Legislaţia stipulează că primăriile sunt obligate ca pe raza localităţilor să fie făcută igienizarea, însă de multe ori şi turiştii sunt vinovaţi de această situaţie, lăsând în urma lor adevărate gropi de gunoi. (Gianina BUFTEA)

Articolul precedentSupărări și raportări pe seama înscrierilor la clasa pregătitoare
Articolul următorLa Blocul Operator, se ”operează” noi modificări
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.