FOTO. Aur și bronz pentru liceenii nemțeni la Olimpiada Națională de Informatică, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCinci din cei 10 elevi din lotul județului Neamț s-au întors cu medalii de la Olimpiada Națională de Informatică. Singurul calificat și în lotul seniorilor, care va participa la competițiile internaționale, este Cristian Luchian (foto), din clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț. Este câștigătorul medaliei de aur și a mențiunii din partea Ministerului Educației, ceea ce i-a permis să susțină cele două probe de baraj la care a obținut 400 de puncte și accesul în lotul de seniori ai României. Este al doilea an consecutiv când Cristian (detalii aici ) se califică în topul celor mai buni informaticieni din țară.

În competiția din perioada 1-6 aprilie, de la București, au participat 10 elevi din Neamț, toți foarte buni informaticieni. Pe lângă aurul obținut de Cristian Luchian, pregătit de prof. Florentina Ungureanu, patru din colegii săi au câștigat bronzul:

Ștefan Claudel Neagu, clasa a X-a la CNI Piatra-Neamț, prof. Florentina Ungureanu

Sebastian Ilie Crețu, clasa a X-a la Colegiul Național „Roman Vodă” și Francesco Mărtinuț, clasa a XII-a, pregătiți de prof. Florin Moldovanu și Eduard Lucian Pîrțac, clasa a XI-a, prof. Petru Florin Gavril

FOTO. Aur și bronz pentru liceenii nemțeni la Olimpiada Națională de Informatică, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa competiția națională au mai participat Samuel Șoimaru, clasa a IX-a la CNI Piatra-Neamț, prof. Elena Costrachevici, David Vișan, clasa a X-a la CNI, prof. Florentina Ungureanu și Robert Andrei Gașpar, clasa a XII-a la CNI, prof. Elena Andone, Alessio Robert Antochi, clasa a X-a și Cosmin Ciobanu clasa a XI-a la „Roman Vodă”, prof. Florin Moldovanu.

Lotul de 30 de olimpici seniori este format, în mare parte, din elevi de la liceele de top din București (componența aici ).

C.I.

Articolul precedentNeamț. Sute de joburi în Săptămâna Patimilor
Articolul următorA rămas fără mașină din neglijență