FOTO: A ars prăznicarul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavril” din Girov, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 9 martie, un incendiu puternic a mistuit casa de pomenire a Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din comuna Girov. A fost cât pe ce ca flăcările să ajungă și la biserică, situată la doar 5 metri, dar și la casa alăturată. Doar pereții au mai rămas din prăznicar și asta din cauza coșului de fum deteriorat. „La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul și în interiorul casei praznicale, cu posibilitatea propagării la biserica aflată la o distanță de aproximativ 5 m și la o locuință aflată în imediata vecinătate“, a precizat lt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

FOTO: A ars prăznicarul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavril” din Girov, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPompierii de la Piatra-Neamț au intervenit cu 3 echipaje și autospeciale, după apelul de la ora 5.45. În sprijin au acționat și lucrătorii SVSU Girov.

FOTO: A ars prăznicarul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavril” din Girov, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 mp, mobilierul, obiecte de cult, covoarele și s-au centrala termică, aparatele electrocasnice şi mobilierul din încăperea alăturată praznicarului.

Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza coșului de fum deteriorat.

Angela Croitoru

Articolul precedentBăiat de 17 ani lovit pe trecere în Piatra Neamţ
Articolul următorGer şi vânt de astăzi și până sîmbătă