pietricica turism

papagalii fara bilet

Ne cugetam cu cumătru că oare ce-o fost în capu` la o seamă de contemporani să spune că pot să deie la cine trebe cam două zeci de mii de coco, numa să fie membru dă pepepdede și să ridice capul unde și cât trebe. Și îndată ne-o ieșit sursa bănetului, că prezidentu` lor o zis că care pleacă fără să stingă becurile la sediu dă din pungă două meleoane de marafeți. Acuma nu știm ce simte un domn, obișnuit cu aplicarea legii de la noi, care o primit lumină verde să intre la pesedeu, că presidentu` de la pepedede e cu geana pe bănet și nu se știe. Rămâne să întrebe la pesedeu sau la partid dacă –i dau dezlegare dă contract, că o ajuns mișcările den politichie ca transferurile de la fotbal.

De când s-o auzit că vine cometa peste noi și o să ne măture cu coada ei de o să ne meargă fulgii, o seamă de lume se gândește că poate nu-i așa și mai este loc de câte un mic giumbușluc care să lase cometa cu ochii în soare de mirare. Că tocmai ce am aflat că o distinsă doamnă depotată pă persoanîă fizică, dar de dreapta, era cât pe ce să-și facă din ogradă, ogrădoi, dacă nu se opuneau niște creștini dascăli-vecini, dascăli care acuma dau cu suptsemnatu`. Acuma, noi nu credem că doamna în cauză este fleașcă de putere, dar știm că are niște spate bine ancorate în meandrele concretului, tot pă persoană fizică, că nu vedem la noi, oameni care să se războaie cu instituțiile și mai să se câștige pe ei.

De când s-o dat dezlegare la pupat moaște prin fel de fel de locuri, buluc de lume se duce, că poate-poate mai scapă de belele și o sî trăiască ca-n occident. Că și la Iași s-o dus premieru` să negocieze cu moaștele dosaru` lui Dragnea, bașca că și junele șăf de la pesedeu de la noi s-o aburcat la sfântă, să-i îmbune pe băieții de la de la DNA să nu taie cu barda și să dea fără număr, fără număr. Adică ambii imploră minuni. Din ce știm, junele șăf s-o dus la moaștele de la Iași și pentru sarmale, și pentru ca să se prezinte la ordnung, numai că nu știm ce-o spus la realizări. Dom` Leo den celălant municipiu o fost mai econom, și n-o purtat-o pe doamna Nuți pe la moaște, așa că așteptăm o declarație politică despre influențele nefaste ale ciorbei de gheare asupra spiritului civic la doi litri.