Vasile Săvoiu, fostul șef al Poliției Locale a comunei Vânători-Neamț a pierdut procesul cu primăria comunei, unde a fost angajat timp de aproximativ 10 ani, cu un salariu lunar de aproape 5.000 lei.

Fostul șef al Poliției Locale Vânători-Neamț bun de plată, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Fostul șef al Poliției Locale Vânători-Neamț bun de plată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFostul polițist și-a dat în judecată fostul angajator ca urmare a deciziei primarului comunei de a se încheia raportul de serviciu a acestuia la data îndeplinirii vârstei standard de pensionare și a stagiului de cotizare. Decizia a fost semnată de primarul Maria Petrariu pe data de 23 decembrie 2019. În aceeași zi, Vasile Săvoiu a împlinit și vârsta de pensionare, respectiv 65 de ani. El a contestat decizia și așa a început un proces ce a durat peste doi ani.

În prima instanță, Tribunalul Neamț a dat câștig de cauză primăriei comunei Vânători-Neamț dar fostul polițist și-a pledat cauza și la Curtea de Apel Bacău. Însă, pe data de 11 februarie a.c. Curtea de Apel Bacău i-a respins contestația în anulare ca neîntemeiată. Vasile Săvoiu este, de asemenea, obligat să achite primăriei Vânători suma de 1500 lei cheltuieli de judecată. Sentința este definitivă.

Astfel s-a încheiat și telenovela administrativ-milițienească (n.a. Vasile Săvoiu a fost înainte de 1989 șef de post la postul de Miliție din comuna Vânători-Neamț) din comuna care, în 2018 conform analizei celor de la IPJ Neamț alături de Cordun, Cândești, Horia și Răucești erau considerate cele mai periculoase localități din județ având o rată a criminalității de 51,77%. Reamintim că Vasile Săvoiu a fost șeful poliției locale din Vânători în perioada 2011-2019.

C.T.S

Articolul precedentPNL Neamț: Tichete sociale pentru 9.282 de elevi nemțeni, din fonduri nerambursabile
Articolul următorColiziune între două autoturisme, cu o victimă, într-o intersecție din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.