Gheorghe Popa, fostul primar de Pipirig, condamnat la 3 ani de închisoare în februarie 2017, a fost eliberat din penitenciar. Cunoscuții săi spun că este acasă de pe 23 ianuarie 2018, dar Poliția Neamț n-a primit până acum niciun fel de comunicare oficială despre eliberarea lui. Gheorghe Popa a executat aproape un an din pedeapsă și, după cum zic prietenii săi, a învățat limba germană în închisoare.

Gheorghe Popa, care a condus comuna Pipirig timp de 8 ani, a fost condamnat pentru niște lucrări la drumuri, făcute cu încălcarea legislației.  El a fost judecat împreună cu Marcel Prună, care i-a urmat la primărie, și cu Radu Viorel Ursache, primarul de Bălțătești, pentru abuz în serviciu.

Judecătoria Tîrgu Neamţ i-a achitat pe toți, însă Curtea de Apel Bacău a pronunțat pedepse cu executare pentru doi dintre inculpați și pedeapsa de 2 ani cu suspendare pentru Marcel Prună. Și iată că Gheorghe Popa deja a scăpat.

Spre comparație, fostul primar de Girov, Vasile Olaru, condamnat și el la 2 ani cu executare tot într-un dosar de abuz în serviciu, se află după gratii din aprilie 2017 și, deși lumea vorbea că va fi liberat condiționat, încă nu a scăpat de închisoare. (C.M.)

Articolul precedentRezidenții vor garanții de la CA-ul SJU Neamț
Articolul următorPrefectura a primit minuta în cazul Arsene
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.