reclama autocenter

vasile alecaFosta conducere a Primăriei Borca (Vasile Aleca, primar în perioada 2009-2010, şi Ciprian Ciubotă, viceprimar ) este trimisă în judecată de DNA Bacău pentru afaceri necurate cu subvenţii APIA. Vasile Aleca se încadrează la „complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credință, de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”, în vreme ce fostul viceprimar este, conform procurorilor, autorul aceleiaşi infracţiuni.

„La data de 12 mai 2010, inculpatul Ciubotă Ciprian, în calitate de viceprimar al comunei Borca, jud. Neamț, a completat, semnat și depus mai multe documente false la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Neamț, în vederea acordării sprijinului financiar în cadrul schemei de plată unică pe suprafață, pentru terenuri cu destinația pășune, pentru anul 2010”, se arată în comunicatul DNA Bacău.

„Prin aceste documente se atesta în mod fals, faptul că Consiliul Local al comunei Borca, jud. Neamț exploatează o suprafață de 1462,97 hectare pășune pentru care s-a solicitat sprijin, în condițiile în care inculpatul cunoștea că acest teren este utilizat/exploatat de crescătorii de animale de pe raza comunei respective, ca și în anii anteriori.
Unul dintre aceste documente a fost completat și semnat de inculpatul Aleca Vasile, deși cunoștea că acesta conține date nereale, respectiv faptul că terenul respectiv avea altă destinație.
Urmare a acestor acțiuni, Primăria comunei Borca a încasat nelegal în cadrul schemelor de plată unice pe suprafață – campania 2010, suma totală de 1.826.833,74 lei, din bugetul Uniunii Europene.
Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.265.183,90 lei, reprezentând sumele acordate ca sprijin financiar în anii 2009 și 2010”, conform aceluiaşi comunicat.

Anchetatorii au dispus deja instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile – terenuri aflate în domeniul privat al comunei Borca. Dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Neamț şi are primul termen, în cameră preliminară, pe 27 ianuarie 2016. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPoliţiştii – chemaţi la sute de scandaluri, de sărbători
Articolul următorDNA: Trimişi în judecată pentru că au prejudiciat statul cu aproape 4,5 milioane lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Sper ca asta e doar inceputul, din pacate sechestru se pune tot pe bunurile noastre, ale comunei, nu pe bunurile unor astfel de talhari

Comments are closed.