0:00

Fostul președinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu a fost plasat în arest la domiciliu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa mai bine de jumătate de an de când a fost încarcerat, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui – Dumitru Buzatu – a beneficiat de clemența magistraților și pe 15 aprilie fost plasat în arest la domiciliu. Măsura a fost dispusă de magistrații din cadrul Tribunalului Vaslui în dosarul în care Buzatu este judecat pentru acuzația de luare de mită.

Verifică și constată legalitatea măsurii arestului preventiv, luat față de inculpatul Buzatu Dumitru, în prezent aflat în Penitenciarul Vaslui, prin Încheierea nr.70/DLF din data de 23.09.2023 pronunțată în dosarul nr. 1886/89/2023 al Tribunalului Vaslui (mandat de arestare preventivă nr. 16/UP din 23.09.2023). În temeiul art. 242 raportat la art. 218, 220 Cod procedură penală, înlocuiește măsura arestului preventiv dispus prin Încheierea 70/DLF din data de 23.09.2023 pronunțată în dosarul nr. 1886/89/2023 al Tribunalului Vaslui (mandat de arestare preventivă nr. 16/UP din 23.09.2023), față de inculpatul Buzatu Dumitru, cu măsura arestului la domiciliu”, conform instanței. Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă.

Reamintim că pe 23 septembrie anul trecut procurorii DNA l-au acuzat pe Dumitru Buzatu că ar fi primit mită de la un afacerist din zonă. În urma unei acțiuni de prindere în flagrant în mașina fostului președinte al CJ Vaslui a fost găsită suma de 1.250.000 lei. Au urmat percheziții are în mai multe locații, inclusiv acasă la Buzatu. Ulterior a fost dus în fața judecătorului de drepturi și libertăți fiind arestat preventiv, măsura privativă de libertate fiind prelungită succesiv, astfel că a petrecut sărbătorile de iarnă după gratii (amănunte aici și aici).

G.S.)

Articolul precedentPrimarul social-democrat Ioan Filip, candidat pentru un nou mandat în fruntea comunei Zănești
Articolul următorMaximizarea spațiului: soluții eficiente pentru băile mici
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.