0:00

* Elena Murariu a dat în judecată spitalul, după ce conducerea a decis revocarea sa din funcție

În noiembrie 2012, managerul interimar al Spitalului Județean Neamț hotăra revocarea din funcție a directorului economic al unității, Elena Murariu. Era urmarea aproape firească, în urma mai multor controale, care toate vizau și aspecte financiar-contabile. Nemulțumită de decizia superiorilor, dna. Murariu a acționat în instanță conducerea unității, mai exact Consiliul de Administrație, pentru anularea Deciziei nr. 622 din 26 noiembrie 2012, în urma căreia își pierdea funcția.

Totodată, Elena Murariu solicita obligarea Spitalului Județean la plata unor daune materiale, respectiv banii pierduți pentru perioada de la rezilierea contractului până la data repunerii sale pe poziția pe care o ocupa din ianuarie 2011.

Magistrații Tribunalului Neamț au decis, în ședința publică din 20 februarie 2014, că plângerea formulată de Elena Murariu este nefondată. În expunerea sentinței, se arată că „Hotărârea nr. 9/26.11.2012, emisă de Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț nu a fost atacată, nu a fost revocată sau anulată, având natura unui act administrativ executoriu. Dacă managerul spitalului nu ar avea competențe legale pentru revocarea din funcție a unui director financiar contabil, nu același lucru se poate afirma despre Consiliul de Administrație. Consiliului de Administrație îi sunt atribuite și competențe legale în ce privește numirea și revocarea din funcție a organelor de conducere (….), motive pentru care se impune respingerea acțiunii formulate de reclamantă”. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 15 zile de la data pronunțării.

Managerul SJU Neamț, dr. Ioan Lazăr, a declarat: „Doamna Elena Murariu a acționat în judecată conducerea spitalului dintr-un motiv nefondat. La acea vreme, eu nu am făcut altceva decât să pun în aplicare o hotărâre pe care a luat-o Consiliul de Administrație al unității pe care o conduc”.

Contactată telefonic, dna. Murariu a fost cât se poate de rezervată în declarații: „Nu fac absolut nicio declarație oficială, până nu văd hotărârea. A apărut doar pe portal, nu am văzut nicio motivație. De aceea, nu comentez nimic, până nu văd hotărârea și ce anume se invocă acolo”. (A. SÎRBU)

Articolul precedentPoliţiştii au recuperat un tezaur din Epoca Bronzului
Articolul următorManoliu i-a suflat salcâmii de sub nas lui Tărâță