dorin teodorescuDorin Ioan Teodorescu, un autentic om de cultură,doctor în ştiinţe istorice, a încetat din viaţă, săptămâna trecută, la 64 de ani, din cauza unui infarct miocardic.

Vestea tristă s-a aflat abia astăzi (15 septembrie) în Neamţ, unde Dorin Teodorescu a condus, pentru jumătate de an, în 2013, Direcţia pentru cultură.

Unul dintre foştii săi colaboratori, comisarul Vitalie Josanu, ne-a declarat că a fost impresionat de blândeţea patriarhală şi de viteza cu care profesorul Teodorescu şi-a suflecat mânecile şi s-a apucat de treabă: „Mi-a făcut o impresie foarte bună, nu doar mie, ci tuturor celor cu care a lucrat. Avea dragoste de patrimoniu, ştia ce are de făcut şi nu se gândea că o să stea la Neamţ doar câteva luni. El s-a apucat de făcut treburi nefăcute de 12 ani. Ne înţelegeam la jumătate de propoziţie, pentru că ştiam amândoi despre ce vorbim. Când am auzit că se întoarce la Olt chiar i-am spus că-mi pare rău că pleacă – abia începuse să urnească lucrurile, şi mi-a răspuns că are familia acolo”.

Dorin Ioan Teodorescu s-a născut la Sighetu Marmației pe 5 septembrie 1951, a absolvit Facultatea de Istorie din Cluj Napoca, a lucrat la Muzeul Județean Olt, la Direcția pentru Cultură pe care a condus-o până în 2009, şi a predat la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina. A fost fondatorul Editurii „Universitatea pentru Toți” și al revistei „Oltul cultural”şi a publicat 15 cărţi de istorie.

Sâmbătă, 12 septembrie, Dorin Teodorescu a fost îngropat în Cimitrul Strehareţi din Slatina. (C. MIRCEA)

Articolul precedentLIDL: „Verde la educație pentru circulație” (19.09.2015, 10:00)
Articolul următor„Piatra Neamţ – Terra Europaea 2015”, ediţia a III-a
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.