După ce-a scăpat cu o condamnare la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție, Constantin Apostol fostul director al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, are șanse mari să ajungă după gratii.

În ziua de 14 iulie,Tribunalul Bacău a pronunțat hotărârea într-un alt dosar, în care Apostol a fost judecat alături de fostul primar Romeo Stavarache. Instanța a decis ca Apostol să execute 3 ani de închisoare, iar după eliberare să nu poată beneficia de o serie de drepturi civile, tot pentru o perioadă de 3 ani.  În același dosar, Romeo Stavarache a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare și 5 ani pedeapsă complementară, iar oamenii de afaceri din Bacău Liviu Goian și Liviu Vasile Cenușă au primit aceeași pedeapsă ca Apostol: 3 ani  de închisoare și 3 ani pedeapsă complementară.

De asemenea, instanța a dispus confiscarea de la Stavarache, Goian și Cenușă a sumelor de 810.670 lei și 1.259.789,03 lei primite ilegal, iar pentru același motiv de la Stavarache și Apostol a 100.000 de lei. Sentința poate fi atacat, iar verdictul final va fi dat de Curtea de Apel Bacău.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arăta că, în perioada 2008 – 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul lui Liviu Goian, Constantin Apostol și Liviu Cenușă, a pretins și primit de la patru oameni de afaceri băcăuani diverse sume de bani pentru sponsorizări, care însă nu se regăsesc în contabilitatea entităților pentru care au fost solicitați.
În primul dosar, Constantin Apostol a fost condamnat pentru că i-a acordat, ilegal, Gabrielei Ciubotaru – patroana SC Inter Print SRL Bacău – 160.000 de euro din fonduri europene. Femeia, soție de parlamentar și consilier local în primăria condusă de Stavarache, a fost singura din tot lotul care a primit pedeapsă cu executare. Apostol a  rămas liber, cu termen de încercare de 4 ani, și cu interdicția de a mai conduce ARDNE. Acu, însă, are șanse mari să ajungă la arest, mai ales că instanța care va pronunța hotărârea definitivă va ține cont de ”realizările” lui anterioare, consemnate în ambele dosare penale. (C.M.)

Articolul precedentPremieră: Pietrean arestat pentru că s-a ”distrat” de ziua lui
Articolul următorBacalaureatul de la Bicaz – faza pe analize și demisii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.